Noi tehnici de fertilizare pentru femeile de 45 de ani

556

Noi tehnici de fertilizare pot întoarce ceasul fertilităţii înapoi cu până la 10 ani, dând femeilor de până în 45 de ani, aceleaşi şanse de a rămâne însărcinate ca femeile de 32 de ani.

Noul tratament, dezvoltat de medicii de la Centrul de Medicină Reproductivă din Colorado, SUA, poate mări şansele femeii de 42 de ani de a rămâne însărcinată de la 13% la 60%, anunţă Daily Mail.

Dacă o femeie cu vârsta între 38 şi 42 de ani, dispune de un blastocist cu un număr normal de cromozomi, şansele ei de implantare sunt independente de vârstă, a explicat dr. Mandy Katz-Jaffe. Astfel, tratamentul funcţionează prin selectarea doar a acelor embrioni care au cele mai bune şanse de a se transforma în fetuşi sănătoşi, micşorând în acelaşi timp riscul de a pierde sarcina.

Mai mult decât atât, embrionii sunt îngheţaţi timp de cel puţin o lună după fertilizare, pentru a le permite organelor reproductive ale pacientelor să-şi revină la normal, după operaţia de recoltare a ovulului. Dr Dagan Wells, profesor la Oxford, care a participat la dezvoltarea acestei tehnici, susţine că procedeul îngheţării embrionului, procedeu cunoscut drept crioprezervare, măreşte şi şansele de a naşte copii sănătoşi.