În California, poţi să faci avort chiar dacă nu ai pregătire de medic

71

Un proiect de lege care dă dreptul asistentelor medicale şi moaşelor să efectueze avorturi a trecut fără probleme de Senat şi urmează să fie aprobată de guvernatorul Jerry Brown.

Proiectul de lege a venit ca urmare a unei propuneri pe care a făcut-o un grup de avocaţi. Aceştia au înaintat propunerea unui senator, sub pretextul că în California este o nevoie mare de personal pentru efectuarea de avorturi, în condiţiile în care în medicii din California nu reuşesc să efectueze toate avorturile solicitate.

Proiectul de lege este controversat din mai multe privinţe. În primul rând, medicii pro-viaţă, intervievaţi de site-ul Life Site News au declarat că riscurile asociate cu această practică sunt numeroase şi un avort efectuat greşit poate pune în pericol viaţa mamei.

În plus, proiectul de lege este controversat şi deoarece le va permite avocaţilor caer au făcut propunerea să se folosească de viitoarea lege pentru a da drumul unui program (ai căror iniţiatori sunt încă necunoscuţi) care să pregătească un număr foarte mare de asistente medicale şi moaşe cu scopul de a prractica avortul.