Risca să-şi piardă viaţa, dar a refuzat un avort

326

Grace Anslow a rămas însărcinată în timp ce făcea un tratament agresiv pentru insuficienţa renală de care suferea. Şi, deşi boala de care suferă îi scăzuse şansele de a avea un copil, „miracolul s-a produs".

Aceasta este expresia pe care o foloseşte Grace pentru a vorbi despre copilaşul său, care are acum aproape două luni. „Ea este mica mea minune şi nu pot să cred că am trecut deja prin atâtea împreună", a declarat ea pentru Daily Mail.

În momentul în care Grace a anunţat că este însărcinată, întreg personalul medical a sfătuit-o să avorteze. Atât ea, cât şi copilul, urmau să aibă de suferit de pe urma unei afecţiuni, numite preeclampsia. Aceasta ar fi însemnat o valoare crescută a presiunii arteriare şi un nivel proteic urinar crescut.

Din această cauză, mama risca să-şi piardă viaţa, iar copilul risca să se nască prematur şi să aibă probleme întreaga viaţă. Pusă în situaţia de a alege între viaţa ei, ceea ce ar fi presupus un avort, şi viaţa copilului său care avea o şansă la viaţă, Grace a declarat că nu exista, de fapt, decât o singură opţiune.

Sarcina a ajuns la termen şi Ava, născută pe 17 aprilie, este perfect sănătoasă.