Sondaj de opinie: Avortul este puţin important, dar imoral

256

La 40 de ani după legalizarea avortului în Statele Unite ale Americii, opiniile americanilor despre importanţa şi moralitatea acestui act medical sunt surprinzătoare.

Întrebaţi cu privire la importanţa subiectului, 53% dintre persoanele intervievate au declarat că avortul nu este un subiect prea important, în comparaţie cu alte subiecte. Procentul celor care nu acordă o importanţă prea mare subiectului a crescut de la 48% în 2009.

O a doua opinie surprinzătoare este cea legată de moralitatea avortului. Aproape jumătate dintre americani (47%) au declarat că avortul este imoral, în comparaţie cu 27% care consideră că moralitatea nu are nicio legătură şi 13% care îl consideră acceptabil din punct de vedere moral.

În ceea ce priveşte posibilitatea anulării acestei decizii, protestanţii albi sunt singurul grup demografic care susţine anularea. În schimb 82% dintre persoanele neafiliate religios consideră că decizia trebuie să rămână valabilă, anunţă Charisma News.

Sondajul a fost derulat de Pew Research Center, în perioada 9-13 ianuarie, în rândul unui eşantion reprezentativ de 1.502 adulţi americani.