Migrenele pot provoca infarctul la femei

416

Migrenele severe cu tulburări vizuale, sindrom cunoscut drept „aură" sunt al doilea cel mai mare factor de risc pentru declanşarea unui atac de cord sau a unui atac cerebral, la femei.

Studiul care a ajuns la această concluzie a durat 15 ani şi a fost realizat pe un număr de 27.860 de femei, dintre care 1.435 sufereau de migrene severe. Concluziile studiului confirmă rezultatele studiilor anterioare, care au sugerat că migrenele cu aură pot dubla riscul declanşării unui infarct, la femei.

Autorul studiului, dr. Tobias Kurth, explică că „după o tensiune crescută, migrenele cu aură sunt al doilea cel mai important contribuitor la riscul de a suferi un atac de cord sau atac vascular cerebral," citează Daily Mail.

Dr. Kurth, care face parte şi din Academia Americană de Neurologie, a mai precizat că riscul femeilor ce au astfel de migrene este de trei ori mai crescut decât al femeilor care au migrene simple, fără aură. Un al doilea studiu realizat de Academie sugerează că femeile care au migrene cu aură şi iau contraceptive hormonale sunt şi mai expuse riscului de a dezvolta cheaguri sangvine.