Franţa și Belgia, în instanţă pentru vălul islamic

107

După ce a plătit amenzile pentru primele două femei chemate în instanţă datorită purtării vălului islamic, un om de afaceri s-a hotărât să dea în judecată Franţa și Belgia.

Omul de afaceri francez Rachid Nekkaz va da în judecată cele două ţări care interzic purtatea vălului islamic și este hotărât să ajungă chiar și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) dacă va fi necesar, relatează The Guardian. „Voi da in judecată Franţa și Belgia în instanţele lor naţionale și apoi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, astfel încât acestea să fie sancţionate pentru încalcarea libertăţii individuale", a declarat Nekkaz.

Acesta susţine că „Franţa și Belgia au decis să nu dea femeilor posibilitatea și libertatea de a purta ceea ce vor. Este de neacceptat faptul că guvernele europene votează legi care nu respectă drepturile individului", a mai declarat omul de afaceri în timp ce se afla lângă primele două femei amendate în Bruxelles cu câte 50 de euro pentru purtarea vălului.

Rachid Nekkaz a înfiinţat de curând un fond de un milion de euro din care să plătească taxele femeilor amendate pentru purtarea niqab-ului (vălul care acoperă faţa) sau a burqai (costum întreg prevăzut cu o plasă în dreptul ochilor) în ţările care interzic acest lucru. Franţa și Belgia au adoptat recent legi privitoare la interzicerea vălului islamic în locurile Publice.

(Foto: adevarul.es)