Obama: SUA nu sunt în recesiune

18

Barack Obama a declarat miercuri într-un interviu pentru televiziunea americană CBS că ţara sa nu se află în pragul unei noi recesiuni, dar se confruntă cu criza șomajului.

În ciuda faptului că datoria publică a Statelor Unite a fost recent ridicată la peste 14 miliarde de dolari, Barack Obama îi liniștește pe americani în vederea unei noi recesiuni.

„Nu cred ca suntem în pericolul de a intra într-o nouă recesiune, dar suntem în pericol de a nu avea o recuperare suficient de rapidă pentru a face faţă crizei șomajului cu care se confruntă populaţia. Și de aceea trebuie să luăm măsuri," a declarat președintele SUA.

Măsurile la care s-a gândit președintele vizează crearea de noi locuri de muncă și reducerea deficitului bugetar. În planul pe care-l va prezenta în septembrie, Obama va pleda pentru reducerea impozitelor și oferirea de noi ajutoare șomerilor.

Discursul de miercuri al liderului de stat american este o replică adresată jurnaliștilor, care vorbesc fervent despre o a doua recesiune , mai gravă decât cea din 2007.

(Foto: theblogmocracy.com)