Instituţiile olandeze, reticente la aplicarea legii împotriva vălului islamic

Începând de astăzi, în Olanda intră în vigoare o lege care interzice purtarea de îmbrăcăminte care acoperă faţa, în clădiri publice sau în mijloacele de transport.

În Europa, continuă iniţiativele legislative împotriva burqa

Olanda a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege conform căruia vălul islamic, precum burqa (articol vestimentar care acoperă faţa şi corpul, iar în dreptul ochilor este lăsată o porţiune de material mai rar prin care femeile pot vedea) sau niqab (un văl pentru faţă care lasă dezgolită doar porţiunea din jurul ochilor), va fi...

Obsesiile Statului Islamic: barba și concubina

Cu scopul de a-și justifica filosofia extremistă, ideologii ISIS au realizat un ghid amănunţit unde se precizează regulile Grupării, de la detalii privind lungimea bărbii până la felul în care se raportează la sclavele sexuale.

Îi va lăsa Merkel fără burqa pe islamici?

Problema vălului musulman agită din nou apele prin Europa. De data aceasta, a venit rândul Germaniei să schimbe traiectoria. Toleranţa creștină faţă de cultura islamică pare să își epuizeze tot mai mult resursele.

Franţa: Interdicţia purtării simbolurilor religioase se mută în universităţi

O agenţie guvernamentală franceză, responsabilă cu menţinerea valorilor seculare în ţară, a recomandat ca interdicţia purtării simbolurilor religioase (crucifixe creştine, văluri islamice sau kipa evreiască) să fie extinsă şi în instituţiile de învăţământ superior.

Vălul islamic naște noi controverse în Franţa

Vălului islamic a fost recent readus în discuţie de către presa franceză, după ce o angajată a unei grădiniţe particulare a fost concediată fiindcă purta burqa. 

Un alt oraș spaniol interzice burqa în public

Un mic oraș din insula Mallorca a interzis femeilor purtarea în public a burqa sau a altor articole de vestimentaţie care ar împiedica recunoașterea feţei.

Franţa și Belgia, în instanţă pentru vălul islamic

După ce a plătit amenzile pentru primele două femei chemate în instanţă datorită purtării vălului islamic, un om de afaceri s-a hotărât să dea în judecată Franţa și Belgia.

Italia: Comisie parlamentară aprobă legea anti-burqa

O comisie parlamentară italiană a aprobat marţi, 2 august, un proiect de lege care va interzice purtarea burqa în public. Legea va fi dezbătută în plenul parlamentului și ar putea fi votată luna viitoare.

În Belgia a intrat în vigoare legea anti-burqa

În weekend a intrat în vigoare interdicţia împotriva portului burqa în Belgia, aceasta fiind a doua ţară din Europa, după Franţa, care ia o astfel de măsură.

Belgia a interzis purtarea vălului burqa în public

Legea care le interzice femeilor musulmane purtarea vălului burqa în public va intra în vigoare în Belgia, începând cu data de 23 iulie. Belgia devine astfel a doua ţară din UE care interzice purtarea vălului ce acoperă întreaga faţă a femeilor musulmane.

Australia: Amendă 4.000 EUR pentru burka

Luni noapte guvernul statului australian New South a aprobat textul legislativ care interzice purtarea de obiecte vestimentare ce pot împiedica identificarea persoanei, informează AFP.

FIFA a descalificat echipa iraniană de fotbal feminin

Echipa iraniană de fotbal feminin a părăsit terenul de joc în lacrimi după ce jucătoarele au aflat că FIFA le-a descalificat, împiedicând participarea lor la jocurile Olimpice 2012, pe motiv că echipamentul lor contravine regulilor vestimentare ale organizaţiei.

Belgia reia lupta împotriva vălului islamic integral

În aproximativ o lună, Belgia va deveni a doua ţară europeană, după Franţa, care interzice purtarea vălului islamic integral, în locuri publice.

Franţa: Primele arestări după interzicerea vălului

Două femei musulmane care erau îmbrăcate cu vălul integral au fost arestate luni dimineaţă la Paris, după intrarea în vigoare a legii care interzice purtarea niquabului în public.

Vălul islamic e interzis de azi în Franţa

Începând de azi, 11 aprilie, intră în vigoare în Franţa legea care interzice purtarea articolelor vestimentare care ascund faţa femeilor. Franţa este prima ţară în care legea intră în aplicare.

Legea împotriva vălului islamic este constituţională și definitivă în Franţa

Legea care interzice ascunderea feţei unei persoane în spaţiile publice a obţinut ieri votul Consiliului Constituţional din Franţa. Acesta a fost ultimul pas legal înaintea promulgării controversatei legii.

Franţa a votat definitiv împotriva vălului islamic

Parlamentul francez a adoptat ieri legea care interzice femeilor portul vălului integral în spaţiile publice. AP notează că în textul legii nu apar cuvintele „femeie", „văl", „musulman" sau „Islam". Cu toate acestea ţinta principală este vălul purtat de adeptele celei de-a doua religii din Franţa. 

Un cleric musulman sfătuiește femeile să nu poarte burka în ţările unde aceasta este interzisă

Un cleric musulman din Arabia Saudită a declarat sâmbătă că este permis pentru femeile musulmane să își arate faţa în ţările în care vălul islamic este interzis, pentru a evita hărţuirea. Clericul rămâne însă în dezacord cu eforturile Franţei de a scoate în afara legalităţii portului vălului musulman integral.

Siria a interzis purtarea vălului integral în universităţi

Un ordin guvernamental emis duminică de autorităţile siriene interzice studenţilor şi profesorilor universitari să poarte vălul niqab (care acoperă integral faţa, lăsând doar ochii la vedere).