Marele Muftiu al Arabiei Saudite: Islamul nu sprijină atacurile cu bombe sinucigașe

189

Conducătorul islamic al Arabiei Saudite, Marele Muftiu, luptă luptă împotriva atacurilor cu bombe sinucigașe și apără islamul, ca fiind o religie a păcii. Declaraţia contrastează cu o afirmaţie mai veche a muftiului.

Una dintre figurile religioase importante ale islamului, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, se declară a fi împotriva bombelor sinucigașe. Nu este prima dată când şeicul Abdulaziz bin Abdullah Al al-Sheikh face asemenea declaraţii, motivat de convingerea sa că toate aceste crime care se săvârșesc în Orientul Mijlociu sunt crime împotriva învăţăturilor islamului, notează csmonitor.com.

Marele Muftiu insistă asupra faptului că islamul este o religie a păcii, iar celor care săvărșesc asemenea atrocităţi le-au fost luate minţile și sunt folosiţi pentru a se distruge pe ei înșiși și societăţile din care fac parte.

La data de 5 decembrie, niște atacatori sinucigași, majoritatea din Arabia Saudită, au omorât 56 de persoane în Yemen. În ultimul an, în Irak, au murit 8.000 de persoane din cauza bombelor. La data de 19 noiembrie, doi atacatori sinucigași au omorât 18 persoane lângă Ambasada Iranului în Liban.

Orientul Mijlociu are nevoie de mult timp și multe lucruri pentru ca teroriștii să nu mai comită crime în numele islamului. Este nevoie de mai multă pace, de respectarea drepturilor, de dezvoltare economică, de o forţă care să pună capăt celulelor teroriste și de o reducere a implicării trupelor occidentale în această zonă. De asemenea, este nevoie de mai mulţi lideri musulmani care să pledeze împotriva atacurilor cu bombă.