De ce sărăcia face rău la inimă

170

Un nou studiu publicat în jurnalul Preventing Chronic Disease arată că o dietă ieftină poate avea consecinţe negative pe termen lung asupra stării noastre de sănătate.

Acum mai multe generaţii, lipsa banilor însemna probleme grave de malnutriţie. Acum însă, în mod paradoxal, lipsa banilor poate atrage după sine obezitatea și toate bolile care vin odată cu asta. Acest lucru se datorează faptului că mesele gândite după cel mai ieftin scenariu înseamnă consumarea multor calorii, goale de orice valoare nutriţională veritabilă.

Studiul a analizat date colecţionate între 2003 și 2008 de la 10.455 de adulţi, ca parte a unui sondaj naţional de examinare a nutriţiei și a stării de sănătate a americanilor. Rezultatele au arătat că persoanele între 30 și 59 de ani care au o astfel de dietă au un risc cu 20% mai crescut de a deceda din cauza unei boli de inimă, comparativ cu persoanele care au siguranţa unei alimentaţii bune.

Tot din acest studiu a reieșit că obezitatea este asociată cu o dietă ieftină mai ales în cazul femeilor, pe când în cazul bărbaţilor, cercetătorii nu au putut stabili aceeași legătură, scrie YahooNews.