Creştini torturaţi într-o moschee egipteană

326

În urmă cu doar câteva zile, o moschee din Cairo a fost luată cu asalt şi transformată în cameră de tortură pentru creştinii care au protestat împotriva Frăţiei Musulmane, relatează Fox News.

Protestatarii, printre care se numără şi musulmani, se aflau la sediul Frăţiei când au fost luaţi cu forţa şi transportaţi până la moschee unde, timp de mai multe ore au fost supuşi torturilor de către membrii extremişti ai miliţiei, informează aceeaşi sursă. Mai mult, numărul violenţelor a crescut îngrijorător din cauza tensiunilor între musulmanii egipteni şi locuitorii creştini ai Egiptului (copţi).

Amir Ayad, membru al comunităţii copţilor, a relatat pentru MidEast Christian News chinurile prin care a trecut. El a spus că după ce a fost bătut cu bâta timp de câteva ore, a fost abandonat pe marginea drumului. Fratele său, Ezzat Ayad a primit un telefon anonim sâmbătă, la ora trei dimineaţa, în care i s-a spus că Amir a fost găsit mai mult mort decât viu şi că este transportat cu o ambulanţă la spital, informează Fox News.

Oficialii moscheii Bilal ibn Rabah, lăcaşul luat cu asalt pe 22 martie, au emis un document prin care îşi exprimă public părerea de rău cu privire la evenimentele întâmplate în acea zi, condamnând, în acelaşi timp, implicarea moscheelor în conflictele politice şi în acte de violenţ.

Profesorul Shaul Gabbay de la Universitatea din Denver admite faptul că situaţia se va înrăutăţi în ceea ce priveşte tensiunile dintre musulmanii şi creştinii din Egipt, cu atât mai mult, cu cât Frăţia Musulmană se află la putere şi pune presiuni asupra creştinilor în scopul de a se converti la religia musulmană.

Persecuţiile asupra copţilor, care reprezintă aproximativ 10% din populaţia Egiptului, au crescut odată cu înlăturarea liderului Hosni Mubarack, în 2011. Trei mănăstiri ale copţilor s-au confruntat cu atacuri brutale din partea grupurilor armate egiptene, pe motiv că nu le este îngăduit creştinilor să construiască aşezări sau garduri fără permisiune, relatează Catholic Online. Mai mult, aproximativ 4000 de musulmani au devastat complet casele comunităţii de copţi din Soul, în apropiere de Cairo.