Prima moschee pro-gay din Europa stârneşte controverse

148

Săptămâna trecută s-a deschis prima moschee pro-gay din Europa. Fondatorul ei a declarat că este primul pas în a distruge prejudecăţile Islamului.

Alţi lideri musulmani din Paris nu sunt deloc de acord cu această poziţie, din cauză că este împotriva „spiritului Islamului". Camera de rugăciune, deschisă musulmanilor homosexuali şi transsexuali, nu este susţinută de nicio instituţie musulmană şi mulţi imami din Franţa se opun acestei idei.

„Moscheile care există deja acceptă pe oricine, crearea uneia specială pentru homosexuali este împotriva spiritului Islamului. Credincioşii merg la moschee să I se închine lui Dumnezeu, nu să îşi demonstreze sexualitatea. Asta e un abuz al definiţiei moscheii" a declarat Dalil Boubaker, rector al Grande Mosqueé din Paris, pentru France 24.

Boubakeur a spus că regulile Islamului în ceea ce priveşte homosexualitatea sunt foarte clare. Homosexualitatea este condamnată în 13 versete din Coran, singura relaţie sexuală legitimă fiind cea dintre un bărbat şi o femeie, care sunt căsătoriţi. Totodată, homofobia este împotriva spiritului Islamului.