În 2030 vor fi de două ori mai mulţi musulmani în lume

3325

Numărul credincioșilor musulmani se va dubla la nivel global în următorii douăzeci de ani, faţă de nivelul din anii '90, arată o analiză a Pew Forum on Religion & Public Life.

Cu o creștere de aproximativ 35% faţă de nivelul prezent, în 2030, populaţia islamică a lumii ar putea ajunge să însumeze un sfert din numărul total de locuitori ai globului (26,4%), potrivit raportului „Viitorul populaţiei musulmane globale".

În prezent, în lume, există circa 1,6 miliarde de musulmani. Analiștii spun că, în 2030, numărul musulmanilor să se ridice la 2,2 miliarde.

La nivel global, populaţia musulmană este așteptată să aibă un ritm dublu de creștere faţă de celelalte religii. Mai exact, statisticile vor înregistra anual cu 1,5% mai mulţi musulmani. În dreptul celorlalte religii, creșterea se va opri la 0,7% anual.

Deși în raport cu celelalte religii, islamismul va avea o rată dublă de creștere, faţă de propriul ritm va înregistra o scădere. Dacă din 1990 până în 2010, populaţia musulmană a crescut în medie cu 2,2% anual, proiecţiile pentru perioada 2010-2030 vizează o medie de doar 1,5%.

Creșterea se va oglindi internaţional și printr-o creștere a numărului de ţări cu peste 1 milion de locuitori musulmani. Acestea vor ajunge de la 72, la un număr de 79.

Indonezia va fi detronată de pe poziţia ţării cu cea mai mare populaţie musulmană din lume. Locul ei va fi ocupat de Pakistan, ţinând cont de faptul că Pakistanul are deja peste 256 de milioane de locuitori și continuă să crească.

Numărul musulmanilor din Statele Unite va creşte cu peste 100%, la 6,2 milioane

Afganistanul va avea 50,5 milioane de locuitori, faţă de aproape 28,5 milioane în prezent.

Un sfert din populaţia Israelului va fi musulmană, în timp ce teritoriile palestiniene înregistrează deja unul dintre cele mai mari sporuri demografice din lume.

Nigeria, unde tensiunile violente dintre creştini şi musulmani au ucis mii de oameni în ultimul deceniu, va deveni o ţară majoritar musulmană în 2030.

Peste 10% din populaţia Franţei şi Belgiei va fi musulmană, iar în Suedia 9,9%.

Populaţia musulmană din Iran va înregistra o creștere foarte scăzută. Aceasta deoarece femeile musulmane sunt printre cel care au cei mai puţini copii, din lumea arabă. Iranienele au aceeași rată de utilizare a mijloacelor contraceptive precum americancele: 73%.