Obama tace, creştinii suferă

57

    Tăcerea preşedintelui Obama vizavi de creştinii care sunt persecutaţi în ţările musulmane contribuie la accentuarea crizei prin care trec aceştia. Este părerea Sabatinei James, convertită de la islam la religia creştină şi autoare a cărţii My Fight for Faith and Freedom (Lupta mea pentru credinţă şi libertate), devenită bestseller în Germania.     Începând din 2001, aceasta şi-a schimbat domiciliul de 16 ori, datorită ameninţărilor cu moartea din partea radicalilor musulmani. În prezent, locuieşte într-un loc necunoscut, în Europa, sub protecţia poliţiei. Autoarea consideră că, în timp ce caută să dezvolte un dialog cu lumea musulmană, preşedintele american scapă din vedere minorităţile creştine persecutate în ţările cu populaţie majoritar musulmană.      În timp ce în Occident musulmanii au dreptul să îşi construiască moschei şi se bucură de drepturi civice, creştinii din ţările musulmane nu au drepturi şi libertăţi similare. În consecinţă, „acesta nu este un dialog şi nu este de vreun ajutor", apreciază Sabatina James, referindu-se la eforturile Casei Albe de a comunica cu lumea musulmană. „Am numeroase legături cu persoane convertite, cu oameni care au părăsit islamul şi s-au convertit la creştinism. Toţi aceştia ar spune: ‘Ştii că nimeni nu vorbeşte pentru noi'", a declarat Sabatina pentru Christian Post.

    Tăcerea preşedintelui Obama vizavi de creştinii care sunt persecutaţi în ţările musulmane contribuie la accentuarea crizei prin care trec aceştia. Este părerea Sabatinei James, convertită de la islam la religia creştină şi autoare a cărţii My Fight for Faith and Freedom (Lupta mea pentru credinţă şi libertate), devenită bestseller în Germania.

    Începând din 2001, aceasta şi-a schimbat domiciliul de 16 ori, datorită ameninţărilor cu moartea din partea radicalilor musulmani. În prezent, locuieşte într-un loc necunoscut, în Europa, sub protecţia poliţiei. Autoarea consideră că, în timp ce caută să dezvolte un dialog cu lumea musulmană, preşedintele american scapă din vedere minorităţile creştine persecutate în ţările cu populaţie majoritar musulmană.

    În timp ce în Occident musulmanii au dreptul să îşi construiască moschei şi se bucură de drepturi civice, creştinii din ţările musulmane nu au drepturi şi libertăţi similare. În consecinţă, „acesta nu este un dialog şi nu este de vreun ajutor", apreciază Sabatina James, referindu-se la eforturile Casei Albe de a comunica cu lumea musulmană. „Am numeroase legături cu persoane convertite, cu oameni care au părăsit islamul şi s-au convertit la creştinism. Toţi aceştia ar spune: ‘Ştii că nimeni nu vorbeşte pentru noi'", a declarat Sabatina pentru Christian Post.