Jimmy Carter: "Iisus nu ar fi fost de acord cu avortul"

114

În cele mai recente 2 interviuri, Jimmy Carter, fostul preşedinte american a dezvăluit poziţia pe care o are faţă de avort, declarând că Iisus nu ar fi de acord cu avortul.

În interviul pentru Christian Post, Jimmy Carter a declarat că Iisus nu ar fi de acord cu avortul, decât în cazuri excepţionale, cum sunt incestul, violul sau atunci când viaţa mamei este pusă în pericol.

În ciuda opiniei clare asupra acestui aspect, Carter nu neagă că singura temă în care au existat incompatibilităţi între opinia personală şi datoria de politician a fost avortul. Unul dintre exemple este decizia Curţii Supreme de Justiţie în cazul Roe vs. Wade, decizie care proteja sănătatea femeilor şi libertatea reproducerii şi care afirmă un principiu fundamental, că guvernul nu ar trebui să se amestece în chestiunile private de familie.

Carter declară că a făcut tot ce a putut pentru a micşora nevoia de avorturi, înlesnind procedurile pentru adopţii.

În afara credinţei personale că avortul este împotriva voii lui Dumnezeu, fostul preşedinte afirmă în al doilea interviu, cel pentru emisiunea radio a conservatoarei Laura Ingraham, că, dacă Partidul Democrat ar modera platforma politică a partidului cu privire la avort, democraţii ar putea recâştiga pe câţiva republicani care au părăsit partidul din cauza susţinerii depline a avortului de către democraţi.

De asemenea, Jimmy Carter a criticat şi apărarea poziţiei pro-choice pentru toate femeile, indiferent de motivul care le-a determinat să apeleze la avort, şi i-a încurajat pe democraţi să fie ceva mai echilibraţi.