Adventiştii din România au lansat caravana libertăţii religioase

466

Sub deviza „Caravana Libertăţii", lideri religioşi şi specialişti în drept au organizat luna trecută evenimente în peste 20 de oraşe din România, cu scopul promovării libertăţii religioase.

Deşi România a făcut paşi inportanţi în obţinerea şi păstrarea libertăţii religioase, apropiata modificare a Constituţiei a adus în discuţie declararea religiei creştine ortodoxe ca fiind religia oficială a ţării, aşa cum fusese statuat în Constituţia României de până la 1923.

Participanţii la eveniment au solicitat întărirea libertăţii religioase şi au subliniat necesitatea ca toate confesiunile creştine şi religiile prezente în România să se bucure de libertate religioasă, arată Adventist News.

În luna iunie, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România va organiza un alt eveniment legat de libertatea religioasă. Asociaţia Internaţională pentru Libertatea Religioasă va patrona o conferinţă despre libertatea de conştiinţă. Ocazia va coincide cu lansarea unui jurnal al libertăţii de conştiinţă, o publicaţie de 800 de pagini ce conţine opiniile specialiştilor în drept şi politică din România cu privire la acest subiect.