Biserica Adventistă promovează libertatea religioasă în Brazilia

53

John Graz, directorul departamentului de Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea la nivel mondial, a făcut o vizită luni în Sao Paolo, Brazilia, cu scopul de a pregăti Festivalul Libertăţii Religioase ce va avea loc în cinci luni şi pe care îl sponsorizează biserica din care acesta face parte.

Graz a fost primit călduros de guvernatorul Geraldo Alckmin, de vice primarul Nadia Champion şi de alţi lideri ai oraşului, care s-au declarat foarte entuziasmaţi de evenimentul ce va debuta pe 25 mai, în Sao Paolo.

„Sao Paulo este cel mai potrivit loc pentru un asemenea festival. Oamenii care aduc un mesaj de toleranţă şi libertate religioasă sunt bineveniţi, întrucât acestea sunt valori importante în societatea contemporană", a declarat Champion pentru Adventist News.

În discursul său, John Graz a îndemnat pe liderii brazilieni să abordeze libertatea religioasă în forumurile internaţionale (precum Organizaţia Naţiunilor Unite). Perioada aceasta în care Brazilia are o economie tot mai înfloritoare îi conferă acesteia o influenţă mai mare şi un cuvânt mai greu de spus în întâlnirile dintre liderii lumii.

Festivalul de anul viitor este al doilea de acest gen, primul având loc în 2009, în Peru. Asemenea evenimente ajută la creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa toleranţei religoase, ce trebuie protejată, a declarat Edson Rosa, director Departamentului de Libertate Religioasă al Diviziunii Sud Americane a Bisericii Adventiste.