Mitropolia Moldovei critică raportul ONU

51

Recomandările raportorului ONU pentru libertatea religiei sunt „neruşinate şi impertinente", spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Mitropolia Moldovei a reacţionat foarte critic la declaraţiile raportului ONU pentru libertate religioasă, Heiner Bielefeld. Acesta a constatat monopolul Bisericii Ortodoxe în detrimentul celorlalte culte religioase şi a menţionat conflictul între Constituţie, prin care Republica Moldova este declarată un stat laic, şi legea cultelor, care vorbeşte de spre rolul central al bisericii.

Raportorul a propus guvernului emiterea unei legi antidiscriminare care să îmbunătăţească relaţiile între ortodocși și protestanţi, evrei sau musulmani.

În răspuns, Mitropolia Moldovei a declarat că nu este de competenţa unei persoane străine de Biserică să indice Bisericii şi poporului ce este bine şi ce este rău, informează Europa Liberă.

„Aşa-numitele recomandări privind excluderea din legislaţie a recunoaşterii de către stat a importanţei şi rolului primordial al religiei ortodoxe pot fi calificate drept neruşinate şi impertinente", se arată într-o declaraţie de presă emisă de Mitropolie.