Noutăţi religioase în noua constituţie

355

Biserica Ortodoxă Română a propus câteva amendamente la actuala constituţie, între care menţiunea că familia este alcătuită doar „dintr-un bărbat şi o femeie", rolul bisericii în societatea contemporană şi garantarea libertăţii învăţământului religios.

Astfel, primul amendament al BOR a presupus modificarea art. 48 din Constituţie, pentru a sublinia că întemeierea familiei trebuie să se facă pe căsătoria liber consimţită dintre „un bărbat şi o femeie".

Al doilea amendament propus de BOR prevede completarea art. 29, pentru a se recunoaşte rolul şi importanţa Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti.

De asemenea, BOR propune ca articolul 32, care garantează libertatea învăţământului religios şi îl garantează inclusiv în şcolile de stat, să rămână nemodificat.

Pe de altă parte, Comisia de Revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, prin care discriminarea de orice fel este interzisă, inclusiv cea care are la bază orientarea sexuală.