După cinci avorturi, L-a găsit pe Iisus

12

Iman Essiet nu credea niciodată că va face parte dintr-o statistică şi ştia sigur că nu va apela niciodată la avort. Însă circumstanţele au făcut ca Iman să devină una dintre milioanele de femei din SUA care avortează. Şi nu a făcut-o doar o dată, ci de cinci ori.

Deşi Iman era o atee convinsă şi nici nu a crescut într-un mediu religios, dintotdeauna a ştiut că avortul este o crimă. Însă la 16 a rămas însărcinată şi s-a dus de una singură la una dintre clinicile organizaţiei Planned Parenthood pentru a avorta. Experienţa a fost una într-atât de traumatizantă încât şi-a jurat că nu va mai ajunge în această situaţie.

A doua oară când a rămas însărcinată, Iman era foarte hotărâtă să păstreze copilul. Însă presiunea familiei şi insistenţele tatălui biologic al copilului au condus-o la aceeaşi clinică, unde a avortat. Mă simţeam amorţită, povesteşte ea. După aceea au mai urmat trei avorturi, din ce în ce mai puţin dureroase.

Ajunsese să creadă că a avorta este ceva normal şi devenise deconectată de sentimente şi de durerea resimţită. Dar într-o zi, în 2010, Iman a intrat într-o biserică şi viaţa ei s-a schimbat.

În primă instanţă, Iman a participat la un maraton de 21 de zile de rugăciune împotriva avortului şi pentru susţinerea victimelor. Abia atunci a aflat statisticile cutremurătoare şi numărul mare al celor care apelează la avort. Astăzi, Iman îşi povesteşte experienţa ca lider al Bound4Life Bronx, o organizaţie internaţională care doreşte să pună capăt avortului.