Credinţa rezistă în ţările care persecută creștini

583

În provincia Zhejiang din China se desfășoară o adevărată campanie anticreștină, care a dus la distrugerea parţială sau totală a 360 de biserici, sub pretextul că ar fi construcţii ilegale. În ciuda acestei măsuri, creștinii chinezi se înverșunează să își păstreze religia.

Poliţia i-a bătut pe creștinii care au protestat la demolarea bisericilor, iar imaginile sângeroase au circulat pe reţelele sociale chineze. Într-un incident, mai mult de 1.000 de creștini au făcut un zid uman și au păzit o biserică din Wenzhou pentru 32 de nopţi la rând.

Puși în faţa unei asemenea situaţii, trei creștini, Zhan Yingsheng, Zhang Zhi și Ye Wanjing, au publicat trei declaraţii de adio, spunând că sunt gata să își dea viaţa pentru credinţă. Într-una din ele, Ye Wanjing a scris că nu își va da viaţa pentru crucea fizică de pe clădire, dar că „în faţa acestei injustiţii, conștiinţa mea de creștin mă face să îmi asum această responsabilitate”. Deși familiile celor trei sunt îngrijorate de acest gest, înţeleg situaţia și sacrificiul.

Pe de altă parte, atunci când ne gândim la Iran, ne gândim automat la gloate care strigă „Moarte Americii!”, la ostatici și lideri radicali care impun condiţii sociale inumane. Există însă o altă parte a ţării, unde iranienii iubesc America și creștinismul. CBN a realizat interviuri cu acești iranieni creștini, care s-au refugiat în Turcia.

Mulţi iranieni au căutat refugiu în Turcia pentru a-și proteja credinţa în Iisus și au descris experienţa ca pe „o ieșire din întuneric”.

„Este total diferit faţă de Iran. Pot să vorbesc despre Dumnezeu altora. Pot să Îl slujesc liber pe Dumnezeu. Pot să mă duc la biserică. Este complet diferit”, a povestit iranianul Afshin. Acasă, el mergea la biserica pastorului american Saeed Abedini, care este încarcerat de doi ani de zile, în Iran. După arestarea sa, în vara lui 2012, biserica s-a dizolvat și Afshin s-a refugiat în Turcia, unde își poate trăi viaţa de creștin.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.