Persecuţia copiilor creștini, o realitate tulburătoare

103

În general, persecuţia creștinilor este asociată cu suferinţele pe care trebuie să le îndure oamenii care au convingeri ferme. Trecute adeseori sub tăcere, suferinţele copiilor pot fi mult mai intense și mai tulburătoare. Cazuri recente evidenţiază faptul că persecuţia nu își selectează victimele, copiii fiind nevoiţi să suporte violenţe greu de imaginat.

 

Un băiat de șapte ani a fost torturat și ucis în India pentru credinţa sa creștină, informează CBN News. Organizaţia Gospel for Asia a raportat că trupul copilului a fost scos dintr-un iaz, având semnele unei violenţe brutale. Părinţii l-au văzut ultima dată pe Amnol înainte de a pleca la Școala duminicală, desfășurată în cadrul bisericii locale.

 

Scena la care au trebuit să asiste cei care i-au adus corpul la mal a fost șocantă, conform Christian Today. Gura copilului era legată strâns, avea tăieturi la gât, degetele de la picioare rupte și mâinile și faţa tăiate și arse. Fragmente fierbinţi de cărbune i-au fost plasate pe abdomen, provocând arsuri. În ciuda acestor suplicii la care a fost supus, se pare că moartea nu a survenit în urma torturii, rapoartele de autopsie indicând drept cauză finală a morţii înecul.

 

Înmormântarea copilului a avut loc în prezenţa a aproximativ 200 de credincioși. „Plânsul părinţilor a fost cu adevărat prea sfâșietor pentru a-l putea auzi", a comentat un reporter prezent la faţa locului. „A fost cu adevărat un incident dureros și intolerabil. Criminalii au torturat copilul într-un mod inuman. Este foarte clar că el a fost ucis într-o manieră brutală", a afirmat și un oficial ce a participat la înmormântare.

 

Familia lui Anmol a fost ţinta persecuţiei încă din 2003, când tatăl său, Harish, a devenit creștin după ce a fost martorul unei vindecări miraculoase a fratelui său mai mare, informează și Charisma News.

 

K. P. Yohannan, fondator și director internaţional al Gospel for Asia, a considerat moartea copilului „de neconceput" și tortura brutală exercitată asupra sa ca fiind „inumană".

 

„Tortura fără precedent și moartea acestui copil nevinovat întristează inimile noastre", a spus Yohannan. „Persecuţia creștinilor este un eveniment săptămânal, dar această intensitate de brutalitate împotriva unui copil este de neconceput. În această tragedie oribilă, vom găsi putere și speranţă în Iisus."

 

O altă organizaţie precum Barnabas Fund a susţinut de multe ori că în contextul persecuţiei copiii suferă „cel mai acut" și sunt „ţinte ușoare pentru violenţă sau nedreptate". Această expunere este evidentă mai ales în cazul în care creștinii sunt prinși într-un conflict, așa cum este situaţia din Siria, unde mulţi copii creștini sunt subnutriţi, bolnavi sau se confruntă cu pierderi iremediabile.

 

Persecuţia poate, de asemenea, să fie întâlnită în școală, „unde copiii creștini pot experimenta acte de agresiune, discriminare în examene sau presiuni exercitate în vederea renunţării la credinţa lor", a spus unul dintre oficialii Barnabas Fund.

 

O asemenea situaţie este evidenţiată pe site-ul fundaţiei. Două fete tinere creștine au fost împușcate în mod tragic într-un schimb de focuri ce viza o biserică creștină din Egipt. Mariam Ashraf Messeiha (8 ani) și verișoara ei, Mariam Nabil Fahmy (12 ani), se aflau în preajma bisericii pentru a participa la ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare, și anume nunta unui membru al familiei. Însă persoane mascate și înarmate pe o motocicletă au tras în plin asupra invitaţilor, transformând nunta într-un coșmar.

 

Cele două fetiţe Mariam nu sunt din păcate singurele care și-au pierdut viaţa în violenţe generate de intoleranţa religioasă. Astfel, Jessi Boulus, în vârstă de zece ani, a fost împușcat mortal în timp ce mergea acasă, întorcându-se de la clasa de studiu biblic. Tatăl său, devastat fiind, a declarat pentru BBC că „Jessi a fost totul pentru noi. Criminali nu știu că Jessi a fost viaţa mea – viitorul meu. Au ucis viitorul nostru…"