Vaticanul critică deciziile CEDO privind libertatea religioasă

221

Vaticanul a criticat miercuri deciziile prin care CEDO a validat dreptul angajatorilor de a limita libertatea de exprimare religioasă la locul de muncă atunci când aceasta intră în conflict cu legile privind egalitatea, notează Religion News.

Atunci când avem de a face cu „subiecte controversate din punct de vedere moral, așa cum sunt avortul și homosexualitatea," oamenii au dreptul să își apere libertatea de conștiinţă, a declarat arhiepiscopul Dominique Mamberti, ministrul de Externe al Vaticanului, într-un interviu acordat postului Radio Vatican.

Mamberti nu a făcut comentarii asupra fiecărui caz în parte, însă a spus că verdictul curţii arată cât de complexă a devenit chestiunea libertăţii religioase și de conștiinţă în societatea Europeană, marcată de creșterea diversităţii religioase și a „secularismului care crește proporţional".

În acest context, a mai adăugat Mamberti, societăţile se confruntă cu riscul „relativismului moral" care ameninţă să „submineze fundamentul libertăţii individuale religioase și de conștiinţă."