Decizie incredibilă a Pentagonului: interzicerea prozelitismului religios

179

Grupuri ce apără libertatea religioasă şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la noile reglementări privitoare la toleranţa religioasă stabilite de Pentagon, care aseamănă evanghelizarea creştină cu „violul" şi impun pedepse marţiale pentru militarii care vorbesc despre religia lor.

„Cineva trebuie să fie pedepsit pentru aşa ceva. Până ce nu va avea loc o pedeapsă […], nu vom putea opri acest comportament oribil, revoltător şi inuman", a declarat Mickey Weinstein, preşedinte al grupului Military Religious Freedom Foundation, citat de Fox News. Adept al religiei mozaice, Weinstein a luptat întotdeauna împotriva prozelitismului creştin evanghelic, pe care îl consideră fundamentalism religios, din cauza faptului că a fost persecutat pentru religia sa în urmă cu mai mulţi ani.

El a continuat, asemănând prozelitismul cu un „viol spiritual, realizat de creştinii fundamentalişti".

Pentagonul a confirmat pentru sursa citată că, în cazul adoptării noilor reglementări, prozelisimul ar fi scos în afara legii, ceea ce i-ar cataloga drept trădători ai Statelor Unite ale Americii pe credincioşii care vorbesc despre credinţa lor la locul de muncă.