Prietenii nereligioși nu au voie să participe la nunţile cuplurilor mormone

518

Lucrul acesta i-ar putea surprinde pe cititorii români, însă el este adesea o surpriză și pentru americani. Prietenii nereligioși ai cuplurilor mormone nu au voie să participe la ceremonia religioasă de nuntă, relatează Slate.com.

Biserica lui Iisus Christos a Sfinţilor din Zilele din Urmă are o politică aparte referitoare la ceremonia de nuntă. La „sigilarea" jurămintelor celor doi, care are loc într-un templu mormon, nu pot participa decât rudele și prieteniii lor care sunt mormoni practicanţi. În plus, scriu jurnaliștii Slate, dacă un cuplu mormon alege să aibă o ceremonie civilă separată, va fi nevoit să aștepte un an până să poată fi căsătorit în templu. Lucrul acesta se întâmplă în Statele Unite și în alte câteva ţări cu prezenţă mormonă.

Taina Sigilării este un sacrament mormon introdus de Joseph Smith, fondatorul Bisericii Mormone, însă caracterul ei secret nu a fost impus ca o poruncă, deși multe biserici mormone îl tratează azi ca pe una.

Interdicţia îi deranjează pe unii tineri mormoni îndrăgostiţi care au fondat chiar și o asociaţie ce militează pentru eliminarea acestei politici a exclusivităţii. Family First Wedding este numele asociaţiei care crede că nunţile mormone ar trebui să fie deschise tuturor. În caz contrar, spun reprezentanţii ei, practica bisericii ar încălca doctrina și ar viola nu doar conceptul de sfinţenie, ci și acea binecuvântare inerentă participării la o ceremonie de angajament.