Schimbări majore în Biserica Mormonă, după Conferinţa Generală

689

O schimbare adoptată sâmbătă în cadrul Conferinţei Generale a Bisericii lui Iisus Christos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (Biserica Mormonă) este așteptată să aibă un impact major asupra acesteia. Liderii bisericii au decis să reducă la 18 ani vârsta minimă a credincioșilor (băieţi) care pot pleca în misiune, și la 19 ani pe cea a fetelor care se pot implica în lucrarea de prozelitism.

În primul rând, este de așteptat ca această mutare să ducă la o creștere a numărului de misionari. În prezent, 58.000 de misionari mormoni activează în numeroase colţuri ale lumii, însă în 2002, numărul lor era de 61.000.

În al doilea rând, este foarte posibil ca odată cu creșterea numărului de misionari să crească și numărul de membri ai bisericii.

Apoi, reducerea diferenţei de vârstă între misionarii băieţii și misionarii fete, ar putea crea cadrul unor oportunităţi pentru relaţii, care să mai amelioreze problema membrilor necăsătoriţi.

Nu în ultimul rând, scăderea limitei minime de vârstă presupune că misionarii vor putea fi recrutaţi imediat după terminarea liceului. Pe de o parte, aceasta înseamnă o fidelizare a tinerilor mormoni – se știe că cei mai mulţi tineri care pleacă din biserică fac acest lucru, după absolvirea unei facultăţi. Pe de altă parte, înseamnă că tinerii nu vor mai fi nevoiţi să își întrerupă studiile pentru a putea pleca în misiune.

Președintele Bisericii Mormone – considerat un profet în viaţă – susţine că această reducere a limitei nu obligă tinerii în niciun fel, ba din contră, le creează oportunităţi.

Unul dintre cei mai cunoscuţi foști misionari ai Bisericii Mormone este candidatul la prezidenţialele americane, Mitt Romney. Acesta a mărturisit că, de obicei, plecarea în misiune „fie evaporă, fie întărește credinţa misionarului (…) Mie mi-a întărit credinţa," relatează Huffington Post.