Tom Brady: Vrăjile soţiei mele m-au ajutat să câștig Super Bowl

328

Tom Brady, unul dintre cei mai cunoscuţi și de succes jucători de fotbal american, o creditează pe soţia sa, top-modelul Gisele Bundchen, că îl ajută să aibă victorii prin ritualurile de magie albă pe care le face.

„Soţia mea întotdeauna îmi pregăteșe un mic altar pe care să îl iau cu mine înainte de meciuri. Și am tot felul de pietre speciale, pentru vindecare și protecţie, puse pe un lănţișor pe care mă pune să îl port”, a explicat recent Brady într-un interviu. Jucătorul de fotbal a spus că mai folosește niște „picături” pe care soţia sa le prepară în casă și apoi spune o mantră.

„La început m-am gândit că e cam bizar. Dar apoi, acum aproximativ patru ani, când jucam împotriva Seattle Seahawks, mi-a spus «Ai face bine să mă asculţi. Acesta este anul tău, dar va trebui să faci toate lucrurile astea ca să câștigi.» Le-am făcut și jur că au funcţionat”, spune Brady, care susţine că soţia sa a prezis corect de mai multe ori cine o să câștige Super Bowl. De atunci a învăţat să nu îi mai pună întrebări despre lucrurile pe care le face sau pe care îl pune pe el să le facă.

Bundchen este adepta legii universale a atracţiei sau a materializării visurilor pe care le arunci în univers. Susţinătorii acestei legi spun că trebuie respectate 5 legi știinţifice și 5 legi spirituale pentru obţinerea unui rezultat concret, dintre care gândirea pozitivă și vizualizarea mintală a rezultatului sunt printre cele mai importante.

Presa scrie că înaintea Super Bowl-ului din 2012, Bundchen a trimis un e-mail către familie și prieteni, rugându-i să se roage pentru victoria lui Brady. „Dragii mei prieteni, duminica aceasta este o zi importantă în viaţa soţului meu. El și echipa sa au muncit foarte mult să ajungă aici și acum au nevoie mai mult ca niciodată ca noi să le transmitem energii pozitive, ca să își poată împlini visul de a câștiga Super Bowl. Așadar, vă rog frumos să vă alăturaţi în acest lanţ de pozitivitate și să vă rugaţi pentru el, ca să poată fi puternic, sănătos și să aibă încredere în el. Imaginaţi-vă că este fericit și împlinit, sărbătorind victoria împreună cu echipa sa”, ar fi cerut Bundchen.

Într-un interviu din 2015, Brady a mărturisit că provine dintr-o familie catolică, dar că el și soţia sa sunt interesaţi de „toate lucrurile spirituale”. Întrebat de ce are o menoră în casă, Brady a răspuns: „Nu suntem evrei. Dar cred că suntem interesaţi de orice… nu știu în ce cred.”

Intersecţia dintre religie și păgânism pare să fie foarte „cool” la ora actuală, iar credinţe păgâne se regăsesc în număr destul de mare în mai toate marile religiii. Atracţia pentru vrăjitorie nu este nicidecum nouă, însă statistici din mai multe ţări creștine arată că există mulţi tineri mileniali atrași către ocultism. „Se împletește bine cu mișcarea feministă și cu internetul, care o popularizează”, crede Chas Clifton, autor al câtorva volume despre studii păgâne.

Trendul a fost observat și de agenţia de anticipare a trendurilor K-Hole, care, în raportul din 2016, a identificat ca trend cultural principal, „magia haotică”, ce „trăiește pe același tărâm cu cultul gândirii pozitive” și este definită ca „personalizarea unui sistem de credinţe în funcţie de ţintele personale”, suprapunându-se foarte natural peste tendinţa spre individualizare, branding personal și depărtarea de conformism, care ne caracterizează pe atât de mulţi dintre noi astăzi.

Niciun articol de afișat