Papa Benedict cere prezenţa creştinilor pe reţelele sociale

58

Papa Benedict încurajează o prezenţă activă a unui număr tot mai mare de creştini pe reţelele de socializare, conform mesajului său transmis de Ziua Mondială a Comunicării.

Reţelele sociale precum Facebook şi Twitter „ajută la crearea unei noi agore, a unui spaţiu public unde oamenii îşi pot spune ideile, opiniile, pot da informaţii şi în care se pot crea noi tipuri de relaţii şi comunităţi", citează Catholic Culture.

Papa, care a scris frecvent despre importanţa prezenţei creştinilor pe Internet, recunoaşte imensa influenţă a acestei noi ramuri a mass-media. După spusele sale, mediul digital nu este nicidecum unul pur virtual sau paralel cu viaţa reală, ci este parte din experienţa zilnică a celor mai mulţi oameni, în special tineri. În consecinţă, social media oferă diferite tipuri de oportunităţi de evanghelizare, iar creştinii trebuie să găsească modurile de a-l folosi eficient.

Cu toate astea, Papa a mai atras atenţia asupra stilului de participare pe reţelele de socializare, care trebuie să reflecte într-un mod creativ şi plăcut credinţa utilizatorilor. De asemenea, declarând că nu este un mediu naiv, în mesajul său, Papa oferă şi nişte avertismente despre folosirea reţelelor de socializare.