Papa: Ar trebui să ne rugăm mai mult

15

Deşi e în natura umană să îl căutăm pe Dumnezeu, dobândirea stării interioare necesare pentru rugăciune e un demers dificil, consideră Papa Benedict al XVI-lea, care a lansat un apel către o "rugăciune mai frecventă," informează Catholic News.

"Rugăciunea este în primul rând o chestiune a inimii, o modalitate de a experimenta chemarea lui Dumnezeu şi dependenţa de ajutorul Lui pentru a putea depăşi limitele noastre şi păcatul," a declarat joi Papa Benedict al XVI-lea, în ultimul discurs dintr-o serie recentă de prelegeri despre rugăciune.

În ciuda climatului actual de secularism în care Dumnezeu este trecut cu vederea sau chiar eliminat din viaţa oamenilor, există, de asemenea şi "multe semne care ne spun există o redeşteptare a sens religios, o redescoperire a importanţei lui Dumnezeu" în viaţa oamenilor, a adăugat Papa.

Omul e religios prin natura lui, consideră Papa, iar dorul după Dumnezeu este înscris în inimile noastre. La cele mai importante întrebări – "Cine sunt eu; care este sensul şi scopul vieţii noastre; ce e bine, ce e rău; care e sursa şi scopul dureri; care e calea spre adevărata fericire, ce e moartea şi ce se întâmplă după?" – omul nu poate găsi răspuns de unul singur. De aceea, spune Papa, ei trebuie să se întoarcă la Dumnezeu, care este capabil să împlinească astfel de nevoi profunde.

(Foto: The Telegraph)