Papii recenţi proclamă: „A Doua Venire este aproape” (VIDEO)

657

„Papii au vorbit într-o manieră profetică despre apropierea celei de-a Doua Veniri", afirmă autorul catolic Stephen Walford, adăugând că nimeni nu știe ziua sau ceasul celei de-a Doua Veniri a lui Christos, dar semnele apropierii ei sunt evidente. În cartea sa recent publicată, Vestitori ai Celei de-a Doua Veniri, autorul susţine că avem numeroase dovezi că intrăm într-o eră „apocaliptică", citând câteva argumente pe care Biserica Catolică le consideră concludente în susţinerea acestui mesaj. „Venirea Domnului se apropie și trebuie să ne pregătim", afirmă el.

Cartea include un Cuvând Înainte scris de cardinalul Ivan Dias, fost prefect al Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor. În plus, ea a primit „nihil obstat" si „imprimatur" din partea episcopului din Portsmouth, Anglia. Deși niciunul din aceste elemente nu constituie un gir oficial din partea Bisericii Catolice, „nihil obstat" declară că o lucrare nu conţine nicio eroare în materie de credinţă și morală, iar „imprimatur" garantează permisiunea oficială de publicare. Walford afirmă că e important ca cititorii să știe că „ceea ce citesc e în conformitate exactă cu învăţăturile Bisericii în privinţa acestui subiect extrem de important".

„Era Mariană"Autorul englez clasifică ultimul secol și jumătate drept „Era Mariană", o epocă în care devoţiunea faţă de Fecioara Maria a crescut progresiv de când Papa Pius al XII-lea a definit oficial doctrina Imaculatei Concepţii în 1854. „Putem privi această Eră Mariană drept încercarea Cerului de a avertiza Biserica", afirmă el, citat de Catholic News Service.

Pe lângă referirile la Maria, Walford identifică și alţi „vestitori" care atrag atenţia lumii asupra a ceea ce se întâmplă în istorie astăzi. El analizează în special cuvintele papilor recenţi și anumite experienţe mistice. Una dintre ele e reprezentată de apariţia Fecioarei Maria, care s-ar fi revelat în faţa a trei copii în Fatima, Portugalia, în 1917. „Doamna noastră de la Fatima", așa cum e acum numită, e îndeaproape asociată cu semnele celei de-a Doua Veniri.

Un alt caz luat în discuţie e cel al Sf. Faustina, o călugăriţă poloneză din sec. al XX-lea care a avut o devoţiune specială pentru Fecioara Maria, și ale cărei viziuni cu privire la Iisus au condus la stabilirea cultului „Îndurării Divine". Walford afirmă că acest cult, alături de cultul „Inimii Neprihănite a Mariei", joacă un rol de o importanţă crucială pentru toţi catolicii în procesul de pregătire pentru aceste timpuri.

Răspândirea Evangheliei și „apostazia tăcută"Walford susţine de asemenea că alte două semne ale Venirii – răspândirea Evangheliei în întreaga lume și „căderea masivă de la credinţă" – sunt chiar în faţa noastră. „Pe de o parte, credinţa se răspândește", afirmă el, oferind exemplul expansiunii misionare din Africa, iar „pe de altă parte, e respinsă".

„Apostazia tăcută" sau indiferenţa religioasă a Occidentului coincide cu o persecuţie larg răspândită a creștinilor, afirmă el. Walford citează, ca dovadă în acest sens, un mare număr de martiri creștini moderni, al căror număr e estimat de Buletinul Internaţional de Cercetare Misionară ca atingând cifra de 1 milion în ultima decadă, deși el afirmă de asemenea că aceasta nu e încercarea supremă prin care Biserica va trebui să treacă. „Nu am văzut încă persecuţia finală", susţine el.

Papii ultimului secol vestesc sfârșitulWalford își bazează mult argumentaţia pe ceea ce el numește cuvintele „apocaliptice" ale papilor recenţi. Spre exemplu, el subliniază îndemnul din anul 2000 al Papei Ioan Paul al II-lea către tineri, de a se purta ca „vestitori ai dimineţii în zorii acestui nou mileniu". El citează de asemenea cuvintele lui Paul al VI-lea din 1976: „Uneori recitesc pasajele din Evanghelie cu privire la timpurile din urmă și observ că, în acest moment, apar anumite semne ale sfârșitului".

Deși cartea nu include o analiză a cuvintelor actualului papă, Walford afirmă că ele sunt consecvente în raport cu cele ale papilor anteriori. „Papa Francisc este în absolută […] continuitate cu predecesorii săi", afirmă el, subliniind de asemenea că mandatul său e consacrat „Doamnei noastre de la Fatima".

„Nimeni nu știe ceasul"Walford nu omite să precizeze, pe de altă parte, că nimeni nu știe cu exactitate când se va sfârși istoria. „Eu sugerez doar că umanitatea a atins un punct critic. […] Cât timp va dura acest lucru, e un mister", afirmă el. În plus, autorul insistă că mesajul său e unul pozitiv. El spune că nu încearcă să îngrozească oamenii, ci mai degrabă să îi inspire să-și trăiască vieţile în anticiparea întoarcerii triumfante a lui Christos. „Trebuie să ne trăim viaţa în aceste timpuri cu o adevărată speranţă. […] Trebuie să trăim aceste timpuri cu o adevărată bucurie", conchide el.

CITEȘTE ȘI: A doua venire a lui Iisus. Al treilea mileniu de așteptare