S-a lansat primul serviciu de căsătorii umaniste în România

177

Începând cu luna aceasta, cuplurile care nu sunt religioase au acces la două servicii care sunt foarte populare în Occident între laici şi atei: căsătoria umanistă şi botezul umanist.

Fiecare ceremonie este oficiată de un maestru de ceremonii laic şi este personalizată, fiind bazată pe valorile comune ale celor doi, fără a conţine însă niciun element religios, informează Yahoo News.

„Scopul umanismului este ca omul să fie ghidat de raţiune, inspirat de compasiune şi informat de experienţă. Este o atitudine de viaţă bazată pe libertatea de alegere şi de gândire. Aceasta susţine că avem o singură viaţă şi datoria să profităm din plin de ea, respectând convingerile altora şi având grijă de mediul înconjurător în numele generaţiilor viitoare”, se arată pe site-ul oficial ceremoniiumaniste.ro.

Caracterul ceremoniilor este unul strict simbolic, fără implicaţii legale, acestea nefiind recunoscute de către statul român. Ceremoniile sunt susţinute de oficianţi calificaţi, prin mijlocirea Asociaţiei Secular-Umaniste din România.

Prima ofertă pentru asemenea ceremonii a apărut luna aceasta, la o expoziţie cu produse şi servicii pentru cuplurile care urmează să se căsătorească, care va avea loc în perioada 17-19 ianuarie.