Charlie Charlie, jocul „demonic” devenit viral peste weekend

3114

„Charlie Charlie” este numele unui joc-superstiţie care, inexplicabil, a întors internetul cu susul în jos în ultimele zile.

Hashtag-ul #CharlieCharlieChallenge a fost tweet-uit de peste 1,6 milioane de ori și, potrivit Washington Post, internauţii caută zilele acestea pe Google „Charlie Charlie” mai mult decât orice alt nume din știrile de actualitate.

În ce constă jocul? Se trasează două axe perpendiculare pe o coală albă. În cadranele rezultate se scrie, pe rând, „da”, „nu”, „da”, „nu”. Apoi se așază două creioane, suprapuse peste cele două axe. Pasul următor este ca jucătorul să întrebe: „Charlie, Charlie, ești acolo?” și să adreseze o întrebare (de tipul „Îmi va muri un prieten curând?”, „Mă voi duce oare la bal anul următor?”). În timpul acesta, creionul de deasupra va indica spre un cadran sau altul. Totul se filmează apoi cu Vine și ajunge online.

De unde a apărut isteria „Charlie, Charlie”? S-ar părea că provocarea este o variaţie a unui joc pe care spaniolii îl practică de generaţii întregi, juego de la lapicera, și că totul ar fi pornit de la un reportaj din Republica Dominicană, care anunţa că un liceu întreg a jucat acest joc „satanic” și câteva fetiţe chiar sunt suspectate că ar fi posedate.

Așadar, întâi a fost social media dominicană, unde numeroși adolescenţi au început să publice tweet-uri, postări pe Instagram și Vine-uri cu jocul respectiv. De pe Twitterul dominican până în cel de limbă engleză, jocul n-a avut de făcut un salt prea mare. Astfel, după ce o adolescentă din Georgia (SUA) a postat jocul pe Twitter, statisticile online au explodat.

https://www.youtube.com/watch?v=21nnsHkvkRM