Eşecul poate să devină un pas spre succes

472

Un autor romano-catolic susţine că generaţiile vârstnice de americani se confruntă cu o lipsă de atenţie din partea bisericilor care sunt preocupate mai degrabă de generaţiile tinere. Spiritualitatea contemporană se adresează mai mult nevoilor tinerilor şi acordă prea puţin timp celor vârstnici, confruntaţi cu probleme specifice precum înrăutăţirea stării de sănătate sau decesul unor prieteni.

Richard Rohr a publicat cartea Falling Upward: A Spirituality for the Two Halves of Life, un ghid pentru toţi cei care se confruntă cu diverse crize ale vieţii. Teza cărţii este că fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu anumite căderi sau crize însă, susţine Rohr, orice prăbuşire sau eşec poate să conducă la creştere spirituală dacă sunt luate decizii corecte.

„Am întâlnit oameni care, din cauza pierderii unor lucruri sau a siguranţei, au devenit capabili să descopere harul, libertatea şi orizonturi noi”, a declarat Rohr. Acesta crede că oamenii vin, în mod obişnuit, cu răspunsuri egocentrice vizavi de provocările vieţii. Oamenii ar trebui să permită evenimentelor şi circumstanţelor negative să îi atingă într-un mod pozitiv, să îi ajute să îşi descopere resursele de a merge mai departe.

Gerry Blaszczak, capelanul Universităţii Fairfield din Connecticut, a apreciat cartea lui Rohr ca fiind foarte utilă pentru o societate atât de preocupată de creştere, dezvoltare şi succes, încât nu mai poate aprecia valoarea unui eşec. Mulţi oameni şi-au investit tinereţea în scopul atingerii succesului profesional, iar acum caută să îşi regăsească identitatea, crede Blaszczak.

(Foto: therenaissancechristian.com)