J. Green: Barack Obama „se dă creștin” pentru voturi

24

Președintele Obama „și-a scos de la naftalină discursurile despre Dumnezeu pentru campania electorală," susţine analistul politic John Green, cercetător cu vechime în cadrul organizaţiei Pew Forum for Religion & Public Life.

Green susţine însă, într-o declaraţie citată de USA Today, că strategia președintelui va eșua să câștige voturile evanghelicilor.

Alţi analiști care monitorizează retorica religioasă a președintelui american au observat, la rândul lor, o multiplicare a referirilor religioase în discursurile președintelui. David Domke, profesor de comunicare la Universitatea din Washington spune că Obama dorește să creeze o sinonimie între „creștin" și „american", folosind adesea generalizări creștine cu privire la naţiunea pe care o conduce. Analistul argumentează că președintele nu discuta așa când avea o cotă de 60% în preferinţele electoratului.

Pe de altă parte, adaugă Paul Froese, sociolog la Universitatea Baylor, Obama trebuie să păstreze un echilibru al afirmaţiilor sale, în caz contrar „persoanele care (deja) nu îl plac, nu îl vor crede."