Stanford a deschis „un birou de practică pentru libertatea religioasă”

25

Universitatea americană Stanford a deschis primul birou al cărui scop este oferirea asistenţei juridice americanilor care doresc să apară în faţa Curţii Supreme cu un caz ce lezează libertatea religioasă.

Cazurile vor fi analizate şi apărate de studenţi de la Facultatea de Drept a Universităţii Stanford, una dintre cele mai bine cotate instituţii de învăţământ de acest tip. Facultatea este pe locul al doilea în topul tuturor facultăţilor de profil din Statele Unite ale Americii.

Biroul funcţionează ca o firmă de avocatură de dimensiuni reduse, dar în cicluri de câte 12 săptămâni de practică pentru studenţii care doresc să se înscrie şi cazurile vor fi realizate sub călăuzirea unui profesor coordonator specializat în drept civil.

„Necesitatea unei asemenea instituţii nu vine ca urmare a criticilor că America i-ar persecuta pe creştini. În schimb, trebuie să luptăm pentru a proteja această libertate", a declarat fostul judecător american Michael McConnell, actual profesor la Stanford.

În afară de pregătirea studenţilor pentru cazuri concrete de încălcare a acestei libertăţi, scopul este pregătirea publicului pentru înţelegerea mecanismelor care funcţionează în cazul unui asemenea proces. „Istoriile umane contează mai mult decât teoria, de aceea ele au puterea de a schimba percepţia publică mai mult decât noţiunile abstracte", a explicat McConnell pentru Christian Examiner.