Studiu: Creștinii, cei mai discriminaţi credincioși din lume

322

Restrângerea libertăţii de expresie religioasă pare a fi noul trend modial, aflat în continuă expansiune, concluzionează un studiu demarat în 2009.

Organizat de The Pew Forum of Religion & Public Life, studiul, ale cărui rezultate au fost recent publicate, a luat în considerare actele de violenţă, hărţuire, intimidare și abuz, manifestate de indivizi sau grupuri sociale împotriva reprezenanţilor diverselor religii mondiale, indicând ţări precum India și Pakistan ca distingându-se detașat în topul celor mai ostile state în materie de libertate religioasă.

Nivelul de ostilitate înregistrat în S.U.A. a fost notat cu un scor mediu, pentru majoritatea incidentelor de aici reprezentativ fiind evenimentul din primăvara anului 2010, când mai mulţi cetăţeni americani au încercat să împiedice ridicarea unei moschei, argumentând ulterior în faţa Departamentului de Justiţie că islamul este mai degrabă o ideologie politică decât o religie.

S.U.A. s-au aflat, de asemenea, printre ţările care au dat dovadă de ostilitate și la nivel guvernamental, cealaltă formă de discriminare religioasă analizată în cadrul cercetării. Cele mai multe măsuri impuse de statul american în acest sens au avut în vedere limitarea purtării în public a unor simboluri religioase specifice sau interdicţia înfiinţării unor case de rugăciune sau a unor școli religioase.

Conform datelor obţinute, riscul de a fi supus ostilităţii de pretutindeni a fost asociat, în primul rând, creștinismului, acesta fiind urmat îndeaproape de islam, informează lifesitenews.com.