Guvernul SUA: Nu mai speriaţi copiii cu veşti despre Apocalipsă

465

Guvernul Statelor Unite face un apel la părinţi să se gândească mai întâi la copii şi să nu îi mai sperie cu avertizările despre sfârşitul lumii, programat în calendarul maiaş pe 21 decembrie.

„Din păcate aceste zvonuri au speriat pe multă lume, în special copiii," este scris pe USA.gov. „Lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012, sau în nicio altă zi din 2012".

David Morrison, astronom şi cercetător de top la NASA, a declarat pentru USA.gov că primeşte cel puţin o dată pe săptămână un mesaj de la câte un copil care spune că se gândeşte să se sinucidă din cauza acestui eveniment.

Conform guvernului american, teoria calendarului maiaş a fost demonstrată ca fiind falsă, nu se îndreaptă nicio cometă spre Pământ şi nu există nicio planetă ascunsă care să dea pese cap polaritatea (NASA a oferit de curând explicaţii în detaliu împotriva acestei terorii). Postarea de pe site-ul guvernului avertizează că multe alte teorii despre sfârşitul lumii sunt false.

Statele Unite nu sunt singurele care s-au adresat direct cetăţenilor pe această temă. Conform New York Times, şi Rusia a încercat acum vineri să promoveze calmul faţă de acest subiect, oficialii declarând că au acces la metode de monitorizare a ceea ce se întâmplă pe planetă şi că sunt siguri că nu se întâmpla nimic în decembrie.