Italienii îşi construiesc buncăre pentru catastrofa finală

40

    Aproximativ 80 de italieni bogaţi şi-au construit în Peninsula Yucatan (Mexic) un „orăşel antiatomic", în care să se adăpostească în eventualitatea sfârşitului lumii. Convinşi că profeţiile civilizaţiei maya despre iminentul sfârşit al lumii, care ar urma să aibă loc în 2012, sunt adevărate, italienii şi-au construit locuinţe în buncăre rezistente la cutremure, bombardamente şi radiaţii, anunţă Adevărul.

    Locuinţele respective permit unei familii să trăiască acolo timp de şase luni, fără a avea contacte cu exteriorul. Unităţile locative sunt dotate cu încăperi speciale pentru depozitarea alimentelor şi posibilitatea captării energiei solare.

    Orăşelul numit Las Aguilas se întinde pe o suprafaţă de 800 de hectare, într-o zonă muntoasă, în apropierea ruinelor unei cetăţi care a aparţinut civilizaţiei maya. Pentru a putea să obţină autorizaţiile necesare, cetăţenii italieni au obţinut mai întâi cetăţenia mexicană.

    Buncăre similare există şi în Italia, unde firma Matex Security Projects construieşte „buncăre pentru catastrofa finală".