O nouă apocalipsă la orizont: 23 august 2013

66

În aproximativ trei săptămâni, omenirea se va confrunta cu un nou deadline pentru sfârşitul lumii, potrivit unei profeţii făcute de călugărul Rasputin la începutul secolului trecut. În opinia acestuia, apocalipsa va lua forma unei mistuiri prin foc şi va avea loc pe 23 august.

Profeţia se află menţionată într-un document de 11 pagini, ţinut secret de KGB până anul acesta pentru a nu crea panică în rândul oamenilor. Documentul conţine mai multe preziceri ale lui Rasputin, dintre care o parte se pare că s-au adeverit, iar altele s-au limitat la statutul de simple fabulaţii.

Dintre profeţiile nereuşite, amintim că Rasputin credea că în 2001 va fi un val masiv de sinucideri în urma atestării teoriei reîncarnării de către un fizician european. Oamenii vor prefera să moară în speranţa că într-o viaţă viitoare o vor duce mai bine. În 2003 va apărea un virus mortal, scăpat din laboratoarele americane care se va răspândi cu repeziciune în SUA. Mulţi americani panicaţi vor părăsi acest stat. În final, virusul va fi ţinut sub control. În 2005, vor avea loc schimbări dramatice în clima planetei. Tot atunci va apărea Iisus pe Pământ, în timpul unei furtuni. În vara lui 2006, un mare monstru dintr-un lac din Scoţia (Loch Ness) îşi va face apariţia şi va face prăpăd până când va fi înghiţit de foc.

Cu privire la anul 2013, maleficul călugăr Rasputin, supranumit şi „călugărul nebun" sau „călugărul diavolului" şi care nu a fost niciodată hirotonit, a profeţit că un foc de dimensiuni gigantice se va abate asupra planetei şi astfel oamenii vor fi puşi înaintea sfârşitului lumii.

Politologul american David W. Norvalk, care a descifrat o parte din profeţiile lui Rasputin, susţine că unele preziceri ale lui s-au adeverit: revoluţia bolşevică din 1917, sfârşitul dinastiei Romanovilor, dominaţia şi sfârşitul lui Hitler, atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din America, dar şi sfârşitul lui Saddam Hussein. Însă acesta îşi păstreaza şi o doză de scepticism, din cauza faptului că profeţia legată de 23 august se bazează pe o alta, care nu a fost corectă.

Sfârşitul lumii urma să fie o consecinţă a unui eveniment din 2007, care nu a avut loc. Rasputin a prezis că omenirea se va confrunta cu un război de proporţii mondiale în 2007 şi peste un milion de suflete vor muri într-o bătălie, care va rămâne în istorie recunoscută drept „Marele Măcel". La numai câţiva ani după terminarea acestui război sângeros, în ziua de 23 august 2013, din cauza unui foc mistuitor, produs din cauze necunoscute, planeta noastră va fi supusă la ceea ce religia numeşte Apocalipsă.

Cine a fost Rasputin?

Grigori Efimovici Rasputin (1869-1916) s-a născut într-un sat din Siberia. De mic, el a avut multe viziuni divine şi darul de a vindeca bolile. Şi-a părăsit familia la 35 de ani şi s-a făcut călugăr, iar la scurt timp a fost prezentat familiei imperiale a Rusiei. A devenit favoritul ţarinei Alexandra, după ce a alinat, cel puţin aparent, suferinţele moştenitorului tronului. Influenţa lui Rasputin a nemulţumit rudele ţarului care au decis să îl ucidă. A fost nevoie să îl otrăvească cu cianură, să îl împuşte de două ori, să îl ciomăgească, apoi să îl arunce în râu. El este unul dintre cele mai controversate personalităţi ale secolului al XX-lea, întrucât stilul său de viaţă era scandalos, în ciuda harului pe care cred unii că-l avea. Mai mult, a fost văzut de multe ori apelând la serviciile femeilor cu moravuri uşoare sau bând până la pierderea cunoştinţei, chiar participând la chefuri de zile şi nopţi neîntrerupte.