Campanie publicitară cu data revenirii lui Iisus

24

O campanie demarată de website-ul wecanKNOW.com proclamă răpirea creştinilor şi a doua venire a lui Hristos, fixând în centrul panourilor publicate în zone metropolitane ale Atlantei data exactă a evenimentului: 21 mai 2011.

O campanie demarată de website-ul wecanKNOW.com proclamă răpirea creştinilor şi a doua venire a lui Hristos, fixând în centrul panourilor publicate în zone metropolitane ale Atlantei data exactă a evenimentului: 21 mai 2011.

Imaginea celor trei magi de la Răsărit, serveşte ca fundal pentru mesajul: "inima înţeleptului cunoaşte şi vremea şi judecata" (Cartea Eclesiastul cap. 8, v. 5). Sloganul care însoţeşte campania este "El revine."

"Biblia învaţă că Hristos va reveni pe 21 mai şi vrem să încurajăm oamenii să ia Scriptura şi să investigheze pentru ei înşişi," a declarat, pentru Atlanta Journal, Allison Warden reprezentatul website-ului. Warden insistă că această campanie nu este o farsă: "toate informaţiile din Biblie indică spre această dată. Dumnezeu va mântui oameni până în ultimul moment." Întrebată despre cine finanţează această campanie, Warden nu a dorit să răspundă, însă din informaţiile Atlanta Journal, reiese că panourile postate deja în alte oraşe (precum Detroit şi Omaha) au fost sponsorizate de donatori privaţi. În Nashville, banii pentru panouri au fost daţi de postul de radio Family Radio Worldwide, un post nonprofit, creştin.

Campania a fost primită cu reticenţă în rândul liderilor creştini locali şi ironizată de reprezentanţi ai curentului ateu. "Nu cred că ajută să fixezi o dată şi să o publici. Intră în conflict chiar cu Scriptura a cărei citire o încurajezi," a spus rev. Kevin Myers, pastor al biserici 12 Stone din Lawrenceville. "Cred că nu doar ateii, ci şi creştinii ar trebui să ridiculizeze aceste anunţuri si să protesteze împotriva lor," a spus Ed Buckner, fost preşedinte al grupului American Atheists. "Astfel de anunţuri pun creştinismul într-o lumină proastă."

Ieri, Papa Benedict al XVI-lea îi sfătuia pe credincioşii catolici prezenţi pentru slujba Angelus în Piaţa Sfântul Petru să "aibă răbdare până la venirea Domnului." Sărbătoarea Adventultui, ţinută zilele acestea de catolici, "ne cheamă să ne întărim perseverenţa, acea rezistenţă a sufletului care ne ajută să nu disperăm… ci să aşteptăm şi să ne pregătim pentru revenire (a lui Hristos, n.r.) cu o încredere sârguincioasă," a mai spus Papa în discursul de duminică.