Student la artă, Martin Hudáček din Slovacia, a luat poziţie împotriva avortului, creând o sculptură pentru a atrage atenţia asupra traumelor psihice prin care trec femeile după avort, şi a faptului că, prin dragostea şi mila lui Dumnezeu, reconcilierea şi vindecare sunt posibile.

Sculptura prezintă o femeie îndurerată, regretând avortul. A doua figură din sculputură este copilul avortat, care într-un gest emoţionant, vine la mama sa pentru a-i a oferi iertarea.

Martin, care a numit lucrarea „Memorial pentru copii nenăscuţi", a declarat că sculptura „exprimă speranţa care este dată tuturor credincioşilor de către Cel care a murit pe cruce pentru noi, şi a arătat cât de mult Îi pasă de noi toţi," citează LifeSiteNews.

Apreciat de către mulţi ca o reprezentare extrem de eficientă a traumatismului de post-avort, lucrarea comunică sensibil această realitate, şi atrage multe emoţii şi interpretări.

Dr. Martha Shuping, un psihiatru cu mai mult de 20 de ani de experienţă în a ajuta femeile cu recuperare post-avort, spune „Eu cred că această imagine frumoasă va rezona în inimile multor femei care au avut avorturi. Aceasta ilustrează puternic experienţele lor. "