Universitate creştină interzice femeilor să predea

33

O universitate creştină din Marea Britanie a interzis femeilor să vorbească la întâlnirile majore ale instituţiei. Potrivit regulamentului, femeilor pot vorbi în cadrul întâlnirilor organizate în weekend-urile cu excursii, sau în timpul săptămânilor misionare, dar asta doar dacă sunt însoţite de partenerul lor de viaţă.

Decanatul a luat controversata decizie la doar o zi după ce Sinodul General al Bisericii Anglicane a votat împotriva hirotonirii femeilor ca episcop, relatează The Guardian. Ziarele din Bristol au vuit după ce s-a aflat despre hotărârea universităţii. Reprezentanţii instituţiei nu au dorit să comenteze.

Totul a pornit de la un e-mail în care preşedintele Universităţii, Matt Oliver, stipulează ocaziile în care li se permite femeilor să predea. Potrivit documentului, „femeile nu pot fi principalul vorbitor la întâlnirile săptămânale CU:Equip", şi nici la întâlnirile organizate de universitate în deplasare, sau în săptămânile de misiune. În aceste ultime două ocazii, se menţionează totuşi că femeile pot vorbi, dacă fac acest lucru împreună cu soţii lor.

Unul din cititorii publicaţiei locale The Tab aprecia că acesta este un pas înainte, pentru că femeilor de la Universitatea Christian Union le era interzis să predea cu totul, acum şapte ani.