Video: Biserica unde oamenii străzii se pot odihni

513

Într-o metropolă americană, în care există 6.455 de oameni ai străzii şi doar puţin peste 1.100 de paturi disponibile în adăposturi, o organizaţie non profit (Proiectul Gubbio) a făcut un parteneriat cu bisericile pentru a permite oamenilor străzii să doarmă în băncile bisericilor şi să beneficieze de anumite servicii.

Din 2004, în fiecare zi, cele 76 de bănci ale bisericii St Boniface din San Francisco găzduiesc aproximativ 90 de persoane fără adăpost, care beneficiază şi de accesul la baie şi la frizerie, de pături, mâncare şi vouchere pentru îmbrăcăminte. Preotul parohiei a declarat că a deschis porţile bisericii pentru aceşti oameni din două motive.

Pe de o parte, biserica doreşte să împlinească nevoile imediate ale oamenilor străzii, dar şi nevoia de calm, siguranţă, frumuseţe şi un simţ al apartenenţei la o comunitate. „Acţiunea aceasta transmite mesajul că vecinii noştri fără casă fac parte din comunitatea noastră şi nu trebuie daţi afară din casele de rugăciune", a declarat preotul pentru Huffington Post.

Pe de altă parte, ajutorul oferit oamenilor străzii urmăreşte şi să îi ferească pe aceştia de consumul de droguri şi alcool şi să le păstreze sănătatea mentală intactă.