10 semne prevestitoare de Alzheimer

302

În prezent, mai mult de 5 milioane de americani trăiesc cu Alzheimer. O persoană este diagnosticată cu această boală la fiecare 68 de secunde. Se preconizează ca până în anul 2050, numărul celor diagnosticaţi să se tripleze.

Mai mult decât atât, în Statele Unite, Alzheimerul este singura cauză de moarte în primele 10 (pe locul 6) care nu poate fi prevenită, vindecată sau încetinită. Cea mai bună șansă este să se pună un diagnostic cât mai repede, astfel încât și tratamentul să înceapă cât mai repede. Pentru a ajuta acest proces, Asociaţia Americană pentru Alzheimer a realizat o listă cu 10 semne care pot prevesti boala. Ele au fost publicat într-un articol în revista Time.

1. Schimbări de memorie care perturbă viaţa de zi cu zi.2. Dificultăţi în planificarea sau rezolvarea unor probleme.3. Dificultăţi în îndeplinirea unor sarcini de muncă la serviciu sau acasă.4. Confuzie în timp și spaţiu.5. Probleme în înţelegerea imaginilor vizuale și a relaţiilor spaţiale.6. Probleme de scriere sau vorbire.7. Punerea obiectelor unde nu trebuie și dificultăţi în amintirea unui traseu temporal.8. Gândire deficitară.9. Retragere din activităţile de muncă și cele sociale.10. Schimbări de personalitate și temperament.