5 moduri prin care îţi păstrezi casa răcoroasă în zilele caniculare

4309

Temperaturile tot mai ridicate ne determină să apelăm la diverse metode de a ne răcori. Cei care şi-au instalat un aparat de aer condiţionat pot rezolva uşor problema căldurii supărătoare, dar există şi alte soluţii pentru a mai domoli temperaturile ridicate.

Aerul condiţionat rezolvă în câteva minute problema temperaturilor insuportabile din casă, dar acest confort are un preţ, iar preţul se poate vedea pe factura consumului de curent electric. De aceea, am adunat câteva sfaturi utile care să te ajute să consumi mai puţine resurse şi care să te răcorească pe parcursul zilelor caniculare.

  1. Acoperă geamurile – aproximativ 30% din căldură „intră” în casă pe fereastră, notează The Family Handyman. De aceea, perdelele izolatoare sau aplicarea pe geamuri a unor folii care să reflecte lumina şi căldura este o soluţie bună de a micşora cantitatea de căldură din casă. Mai mult, vei reduce chiar şi cu 7% costurile pentru răcire anual.
  2. Înlocuieşte becurile cu lumină incandescentă cu becuri fluorescente compacte sau LED – circa 90% din totalul de energie electrică utilizată de becurile incandescente este transformat în căldură. În schimb, becurile fluorescente compacte şi cele LED produc mult mai puţină căldură. Mai mult, acestea te ajută să economiseşti curent electric şi, deci, îţi micşorează şi plata pentru consumul de energie electrică.
  3. Izolarea locuinţei – este o metodă pentru a nu mai permite aerului cald de afară să pătrundă în casă. Poţi fie să recurgi la metoda izolării întregii case, fie să te ocupi doar de acele zone cu crăpături sau de ferestrele care nu se închid etanş.
  4. Îmbracă-te adecvat! Scapă de hainele închise la culoare, din materiale groase, sintetice şi care stau lipite pe corp. În schimb, îmbracă articole vestimentare din bumbac 100%, cât mai deschise la culoare.
  5. Foloseşte mai rar aragazul şi cuptorul! Profită de multitudinea de legume şi fructe ale sezonului verii pentru a face o cură de detoxifiere a întregului tău organism şi pentru a mânca mai uşor. De asemenea, poţi evita ridicarea temperaturii din casă folosind aragazul sau cuptorul organizând un picnic la iarbă verde, împreună cu familia şi prietenii.

Iată câteva idei pentru a te mai răcori în această vară şi pentru a evita stresul şi starea de disconfort provocată de temperaturile ridicate specifice anotimpului. Ce alte trucuri pentru a face faţă temperaturilor verii mai cunoşti?