5 alimente care te protejează de soare

163

Loţiunile pentru protecţia solară sunt indispensabile vara pentru cei care doresc să își protejeze sănătatea pielii. Mai există însă o metodă complementară de protecţie, și anume dieta. Există alimente care pot crește abilitatea pielii de a se proteja împotriva razelor ultraviolete. Care este secretul lor? Antioxidanţii care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi.

Acizii grași omega-3, care se găsesc cu preponderenţă în carnea grasă de pește, au proprietăţi anti-inflamatoare incredibile. Studiile sugerează că ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi și la prevenirea cancerului de piele.

Legumele și fructele roșii și portocalii, adică acelea care conţin licopen, un pigment natural și antioxidant puternic, ajută la protejarea împotriva iritaţiilor provocate de razele UV. Beta-carotenul este în mod special cunoscut pentru protejarea pielii împotriva arsurilor solare.

Legumele crucifere, precum varza, conopida sau broccoli sunt extrem de bogate în antioxidanţi. Această familie de legume este cunoscută pentru rolul în protejarea organismului împotriva mai multor tipuri de cancer, nu doar cel de piele.

Frunzele verzi, precum spanac, busuioc, rozmarin, pătrunjel etc. ajută și ele la protecţia împotriva radicalilor liberi. Frunzele cela mai închise la culoare conţin o mulţime de antioxidanţi de tipul polifenolilor și carotenoizilor care ajută corpul să reziste împotriva acţiunii negative a razelor solare, dar conform unor studii ajută și împotriva revenirii unor tipuri de cancer, scrie Huffington Post.