A cânta într-un cor reduce anxietatea

66

Fie că este vorba despre cântat într-un grup, fie în corul bisericii, acest lucru reduce anxietatea şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

A cânta într-un cor face ca nivelul de anxietate să scadă, arată cercetările realizate de investigatorii de la Universitatea Abant Izzet Baysal din Turcia, publicate în revista Psychology of Music.

La studiul acesta au participat 35 de persoane; dintre acestea, unele au cântat timp de o oră într-un cor, iar celelalte nu au făcut nimic în acelaşi interval de timp. Cercetătorii au analizat emoţiile pozitive şi negative, nivelul de anxietate şi cel de amilază salivară. Aceştia au descoperit că cei care cântaseră în cor aveau emoţii pozitive şi mai puţină anxietate comparativ cu celălalt grup, al cărui nivel de anxietate şi de emoţii negative crescuse, notează HuffingtonPost.

Beneficiile cântatului sunt atât de natură fizică, deoarece cântatul face să crească nivelul de oxigen din sânge, dar şi psihologică, pentru că descrește nivelul de stres şi este încurajat sentimentul de părtăşie.