A luat pastile de slăbit şi acum mai are doar 10 ani de trăit

203

Ca orice altă femeie care îşi doreşte să slăbească rapid şi fără efort, Michelle Rumsey, a început să consume pastile de slăbit pe care şi le cumpăra de pe internet. După patru ani de consum, a aflat de la medici că nu mai are de trăit decât 10 ani.

Pastilele pe care şi le-a ales Rumsey au substanţa activă efedrina, o substanţă care este eficientă pentru accelerarea medicamentului şi scăderea apetitului, dar care are încă efecte secundare pentru care a fost interzis pe piaţa farmaceutică.

Fără să se gândească la efectele adverse Rumsey era fericită că tratamentul scăzut pofta de mâncare atât de mult încât ajunsese să mănânce doar un cartof sau puţină brânză la prânz. Nu a vrut să renunţe la el de frică că se va îngrăşa, scrie Daily Mail.

După patru ani a început să acuze stări de ameţeală care persistau. În plus, orice activitate fizică mai intensă îi provoca dureri în piept. Ajunsă la medic, acesta i-a pus un diagnostic cutremurător: va mai avea de trăit 10 ani, deoarece medicamentul i-a afectat inima.

Efedrina a fost interzisă de când s-a aflat că din ea se poate fabrica metamfetamină în orice bucătărie. Motiv pentru care a fost trecută pe lista precursorilor de drogri şi posesia sau vânzarea sunt pedepsite cu închisoarea. Efedrina măreşte pulsul, tensiunea arterială, poate cauza palpitaţii, deshidratare, anorexie, accidente vasculare şi coronariene şi scade considerabil speranţa de viaţă. Cu toate astea, pe internet se găsesc încă produse de slăbit care conţin efedrină.