A murit pentru 20 de minute și asta i-a salvat viaţa

1369

Un tânăr de 20 de ani a povestit recent cum faptul că inima i s-a oprit pentru 20 de minute a fost singura experienţă destul de șocantă care să îl convingă să renunţe la anorexie și să se recupereze.

Matthew Booth a început să se înfometeze de la 14 ani. În momentele sale cele mai rele înceta să mai pună ceva în gură, mâncare sau băutură, și făcea exerciţii fizice până la 8 ore pe zi. Astfel a ajuns ca la 18 ani să fie transportat de urgenţă la spital, după ce inima a încetat să mai bată. Doctorii s-au chinuit timp de 20 de minute să îl resusciteze. În mod miraculos și-a revenit și acum speră să devină antrenor personal.

Problemele sale au început din școală când era bătut de un grup de băieţi din cauză că era „diferit". Disperat să oprească bătăile a început să facă exerciţii, să ridice greutăţi și să își arunce mâncarea. Pentru că nu a reușit să scape de problemă, a renunţat la școală.

„Am început să slăbesc și mă simţeam bine să am ceva în viaţă pe care să pot să îl controlez," mărturisește Matthew pentru Daily Mail.

Mama lui fiind mereu plecată la serviciu, Matthew rămânea singur acasă, sărea peste toate mesele și își petrecea timpul făcând exerciţii. Mama sa l-a dus prima oară la medic abia când nu mai putea merge și trebuia transportat într-un scaun cu rotile.

Încercările sale repetate de a-și reveni nu au avut succes. După fiecare externare din spital revenea acasă, dar revenea și la vechile obiceiuri, obsedat să dea jos kilogramele pe care le acumulase în spital. Avea halucinaţii crezând că a mâncat sau a băut când nu o făcuse și era paranoic. Nici nu mai intra în bucătărie de teamă că mâncarea o să îi intre cumva în corp.

Într-o zi, s-a trezit cu doctorul deasupra lui spunându-i că tocmai a murit. Era deja de două zile în spital când inima i-a cedat. Doctorii i-au spus că dacă nu ar fi fost deja internat probabil ar fi murit și că dacă nu va mânca inima îi va ceda din nou. Acesta a fost evenimentul care l-a determinat să își schimbe viaţa și să nu mai trebuiască să revină niciodată în spital. Experienţa aceasta l-a făcut să realizeze cât de mult își dorește să trăiască. A trecut un an de la acea data, și Matthew și-a revenit complet, crescând în fiecare zi puţin câte puţin cantitatea de calorii pe care o mănâncă și antrenându-se să fie instructor de fitness. „Gândul că aș fi putut să mor mă supără în fiecare zi. Mă simt vinovat pentru că am pus-o pe mama să treacă prin asta. Mi-a fost dată încă o șansă și nu am de gând să o pierd", spune acum Matthew.