Acidul folic poate reduce riscul de autism

70

Femeile care iau acid folic în timpul sarcinii le-ar face un bine copiilor, conform unui nou studiu care sugerează că tratamentul poate reduce riscul de autism cu până la 40%.

Dar femeile ar trebui să înceapă administrarea tratamentului cu patru săptămâni înainte de a rămâne gravide şi să îl continue în primele opt săptămâni de sarcină pentru a beneficia din plin de efectul substanţei. Cercetătorii avertizează că perioada de administrare a suplimentelor prenatale este extrem de importantă, notează Daily Mail.

Cercetarea a fost efectuată pe un număr de 85.000 de bebeluşi din Norvegia, între 2006 şi 2008. Epidemiologul Pel Surin, de la Institutul pentru Sănătate Publică din Norvegia explică: „Am examinat incidenţa autismului la bebeluşi născuţi atât de mame care au luat acid folic, cât şi de cele care nu au luat. Există o reducere dramatică a riscului de a dezvolta autism la copiii a căror mame au luat suplimente cu vitamina B9." Studiul a fost publicat în revista de specialitate Journal of the American Medical Association.